När arbetsgivaren under hösten meddelade att vi troligtvis skulle jobba hemifrån under resten av året på grund av Covid-19 frigjordes tid som annars skulle lagts på pendling till och från arbete.
För att göra något positivt av tiden och samtidigt ha något att fokusera på under hösten som annars kan vara lång hoppade jag på ”Toppformen” med Mats och Malin.
Jag har tidigare i livet stundtals varit bra tränad och skulle så gärna vilja få tillbaka den känslan igen när vardagssysslor som att byta däck på bilen, städa eller trädgårdarbete inte kändes påfrestande.
När man blivit lite äldre insåg jag att det inte skulle gå lika lätt som förr och tänkte denna gång göra det lite enklare genom att ta hjälp med ett upplägg som verkade fungera för andra.
Lite förvånad över att programmet var så pass enkelt att följa och att det inte krävdes allt för mycket ”uppoffringar” mer än den tid som behöver läggas på dagliga promenader och styrketräning samt undvikandet av viss ”skräpmat”.
Genom individuellt anpassat träningsschema och kostråd tillsammans med avstämningar hittade vi snabbt rutiner som fungerade bra för mig i vardagen.
Efter ett par månader kändes de nya rutinerna som helt normala och inte som att jag skulle vara i någon form av ”träningsprogram”.
Man får vara medveten om att det tar 1,5-2h per dag i anspråk men efter en tid blir det en naturlig del av nya rutiner som jag fortsatt med även efter att programmet avslutats.
Idag skulle jag säga den tid jag lägger på daglig motion får jag tillbaka och mer där till i ökad kapacitet både på jobbet och på fritiden. Att jag är mycket piggare och gör mer roliga saker är en ren bonus.
Orsaken till att det fungerat så bra för mig är bland annat att man hela tiden har tillgång till Mats och Malin via träningsappen där man loggar vikt och genomförda träningar samt Messenger för frågor och funderingar.
Ibland står man still i utvecklingen och då är det bra att kunna följa utvecklingen i träningsappen där man påminns om förändringen över tid samt blir coachad i hur man ligger till.
Tack för hjälpen, nu tar vi nya tag med förändrade goda vanor och träning!
I mål ✅
Idag är en stor dag för mig, jag har nått mitt mål, jag har idag gått ner 30 kg och blivit rätt så stark!
Jag har valt att inte skriva om den här resan tidigare i min egen Facebook och Instagram, egentligen mest livrädd för att misslyckas…
Men, nu tänker jag göra det, jag vågar det ,för att jag är så stolt och glad idag.🤩. Målet har jag satt väldigt sent under den här tiden, för det är precis just nu och här jag mår bäst.
Den 22/6 i somras började en stor hälsoförändring för mig och Mats.
I mitten av oktober var vi klara med våra 16 veckors Toppformen, före och efter bilderna är från starten /slutet på de 16 veckorna , jag hade då gått ner ca 25 kg.
Vi har fått fantastisk hjälp av Mats Svalänge med träning och Malin Tulin med kosten och stora doser pepp av dom båda och ja faktiskt av hela gymmet.
Mycket mat och bra mat, promenader varje dag, styrketräning 5 dagar i veckan varav 1 pt träning i veckan med Mats, vilken lyx det har varit.
Och för den hjälpen jag fått, kommer jag för evigt vara djupt tacksam till Mats och Malin.
Det har på riktigt förändrat hela mitt liv.
Jag är så stolt och glad över vad jag lyckats med, jag vet att det inte är klart än, träning blir man väl aldrig klar med, men det här känns verkligen hållbart för mig, inte kunde jag ana att styrketräning och då marklyft skulle bli min favoritträning.
Jag som var livrädd för att träna i gymmet..
Och många promenader både med Eva och Mats, som betyder mycket för mig.
Jag kommer fortsätta träna och gå för att hålla mig stark och må bra.
Jag är så tacksam för att jag är frisk, känner mig starkare och gladare än jag någonsin gjort.
För 16 veckor sedan bestämde jag mig för att göra en livsförändring. Jag ville äntligen ta steget till att må bra i mig själv. Under 15 år har jag kämpat med det mentala i att tycka om mig själv kroppsligt.
Jag har vart positiv och framåt, haft självförtroende i träningen, sporten och jobb men inte kroppsligt. Jag har haft lite pösiga kläder på mig för att jag inte känt mig bekväm i hur jag sett ut. Jag har aldrig kunnat prata öppet om hur Jag mått.
17 Augusti tog jag första steget i min livsförändring, jag gick med i toppformen som gymmet startade, som jag verkligen rekommenderar andra att göra. Det är ett kost och träningsupplägg som pågår i 16 veckor.
Jag har kört en powerwalk varje dag, jag har kört gympass 5 gånger i veckan, ett av dom passen var ett pt pass. Jag tog bort socker och gluten ur kosten och jag har komprimerat måltiderna så jag äter under en kortare tid och dricker mycket mer vatten.
Jag trodde aldrig att det här skulle bli tufft att följa för jag har alltid vart en tävlingsmänniska och kört 100% i allt jag bestämt mig för. Men man vet aldrig, vad som helst kan hända. Men jag körde bara på allt blev naturligt direkt 💕
Resultatet nu efter 16 veckor är helt sjukt. Jag har kommit väldigt långt på dom här 16 veckorna både kroppsligt och mentalt. Jag har äntligen börjat tycka om mig själv. Vågar ta plats och visa upp mig. Jag har fan blivit lite snygg också 😂😂😂
Resultatet i siffror är följande:
Vikt – dag 1, 93.5 kg dag 112, 74,1 kg
total viktnedgång 19.4 kg
Totala cm som försvunnit från kroppen är 112 cm
Jag är en helt ny människa som blickar framåt med stolthet. Tack så otroligt mycket för all peppning jag fått av familj, vänner och mina underbara coacher på gymmet, Malin och Mats. ❤ Men den jag vill tacka mest och är mest stolt över är mig själv.
Jag har aldrig mått så här bra och fan vad grym jag är som gjort det här och att jag vågar berätta min historia 🙌💪⭐

Anmäl ditt intresse nedan för ett kostnadsfritt informationsmöte

Mats och Malin

Detaljer

Vill du veta mer?